Over mij

Mijn pad in de voetbalwereld is er een geweest vol uitdagingen en onverwachte wendingen. Als jonge speler droomde ik van het worden van een professionele voetballer. Maar al snel werd duidelijk dat ik niet behoorde tot de meest talentvolle spelers op het veld. Die droom van een carrière als profvoetballer leek al snel te vervagen.

Echter, het idee van opgeven is nooit echt bij me opgekomen. Na het afronden van mijn studie in orde en veiligheid en het werken voor verschillende beveiligingsbedrijven, besefte ik dat mijn passie voor voetbal veel dieper lag dan alleen het spelen ervan. Ik ontdekte mijn roeping in het delen van kennis en het begeleiden van anderen in deze sport. Dit bracht me ertoe om de weg in te slaan van voetbaltrainer en specifiek keeperstrainer, strevend naar het niveau van Betaald Voetbal Organisatie (BVO).

Ik besef dat dit geen eenvoudige reis is, maar juist die uitdagingen maken mijn toewijding sterker. Ik werk geduldig aan mijn doel terwijl ik mijn KNVB-licenties behaal en mijn vaardigheden in de sport aanscherp na het afronden van mijn MBO Sport en Bewegen.

Elke stap die ik zet in mijn opleiding, elke training die ik geef, brengt me dichter bij mijn ultieme doel. Mijn visie is helder: ik wil niet alleen keeperstechnieken verbeteren, maar ook jonge talenten inspireren en begeleiden om het beste uit henzelf te halen, ongeacht hun achtergrond of talentniveau. Mijn reis naar het worden van een keeperstrainer op BVO-niveau is nog lang, maar ik omarm elke uitdaging en leer van elk moment op weg naar het vervullen van mijn passie in de voetbalwereld.  Mijn mindset draait om het hebben van niet alleen een Plan A, maar ook Plan B tot en met Z, omdat ik niet in problemen, maar in oplossingen denk.

Deze instelling heeft mij geholpen op mijn weg naar mijn doelen toe. Het heeft me in staat gesteld om verschillende functies binnen het voetbal te vervullen en tot nu toe veel persoonlijke ontwikkeling te ervaren. Ik heb met trots gewerkt als veld- en keeperstrainer onderbouw bij VV Reiger Boys, als assistent bij Rkvv DSS voor Mo20-1 en tot op heden  als keeperstrainer namens Keepersvanmorgen.nl bij Haarlem-Kennemerland FC en per seizoen 24/25 ook bij VEW en DSS. 

Mijn passie voor keepen werd aangewakkerd door enkele grootheden in het vak, namelijk Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg, David de Gea en Iker Casillas. Wat me het meest intrigeerde aan hen was niet alleen hun ongelofelijke reddingen, maar vooral de rust en het overzicht dat zij uitstraalden. Het waren niet alleen de spectaculaire momenten, maar juist ook hun beheersing en kalme aanpak die me inspireerden.

In mijn trainingen streef ik ernaar om keepers dominant te maken binnen hun 16-metergebied. Naast het maken van reddingen wil ik dat ze zelfverzekerd zijn in één-op-één situaties en de bal durven aan te vallen met hun handen, of indien passend (afhankelijk van hun lengte), sterk zijn in de lucht. Dit zijn aspecten die ik vaak bij professionele keepers zag en zelf wilde beheersen. Ik heb hier eindeloos op getraind tot ik tevreden was over mijn ontwikkeling, en nu deel ik deze kennis en passie met de keepers die ik train.